/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

EDUCATIE / / / / / / / / / / /

STELLA'S VISIE

Kunst en educatie zijn volgens Stella Den Haag onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kracht van de educatieprojecten van Stella zit zowel in de eenheid met bijbehorende voorstelling als in het vertrouwen in het kind als individu. De educatie van Stella Den Haag is voorwaardenscheppend voor de ultieme kunstbeleving.

Omdat deze beleving verschilt per individu is er geen definiëring te geven van wat de ervaring van een groep zou moeten zijn en wat ze eraan over zullen houden. Wat Stella wel weet is dat een kunstervaring niet vanzelf komt. Stella’s ervaringsgerichte voorbereidingen hebben als doel om de jonge bezoeker vooraf ontvankelijk te maken voor de impulsen die de voorstelling geeft. Scholen die in het Stella Theater een voorstelling bezoeken kunnen een zintuigenprikkelende ervaring verwachten. Hiervoor worden vaak één of meerdere ruimtes volledig omgebouwd. Docenten die elders in het land met hun klas een voorstelling bezoeken krijgen een lespakket toegestuurd, waarmee ze op een originele en creatieve manier het voorstellingsbezoek kunnen voorbereiden en/of nabespreken. Daarnaast ontwikkelt Stella Den Haag bij elke voorstelling een theaterworkshop die meereist langs de theaters in Nederland en België.

Om de educatie goed aan te laten sluiten bij de verschillende projecten, heeft Stella Den Haag geen vaststaand format van waaruit de educatieprojecten worden ontwikkeld en uitgevoerd. Bij iedere voorstelling wordt er opnieuw gezocht naar een persoonlijke benadering waarmee de eigen beleving en interpretatie van het kind worden gestimuleerd. Voor het bedenken van deze voorbereidende projecten laat de educatiemedewerker zich inspireren door repetitiebezoeken en gesprekken met de schrijver en/of regisseur. Samen wordt er gezocht naar de juiste balans tussen de informatie die wordt overgedragen en de manier waarop. De educatieprojecten van Stella Den Haag zijn daarom visueel en theatraal vormgegeven.

Naast de educatie die verbonden is aan de voorstellingen, organiseert Stella Den Haag tijdens het ZINDER Festival een unieke Kunstverwendagvoor de scholen uit de krachtwijken van Den Haag. Twee keer per dag reist er één klas onder leiding van meerdere educatiemedewerkers langs alle korte voorstellingen en beeld- en geluidinstallaties in en rondom het Stella Theater.

Interesse in een klassikaal bezoek aan Stella Den Haag, een Kunstverwendag, een workshop of een lespakket? Mail dan naar educatie@stella.nl