/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

ZINDER FESTIVAL 2008

De derde editie van deze kunstverwensreis voor iedereen van 8 jaar en ouder. Op dit kleine festival in en om het gebouw van Stella Den Haag creëren jonge theatermakers en beeldende kunstenaars een reis waarin je zintuigen op verschillende manieren geprikkeld worden. Speelde van 20 april t/m 9 mei 2008.

Na twee succesvolle ZINDER festivals in de voorgaande jaren, vindt nu in april en mei de derde ZINDER plaats. Een festival in en om het gebouw van Stella Den Haag, waar jonge theatermakers en beeldend kunstenaars een reis creëren die je zintuigen op allerlei manieren prikkelt…

Deze ZINDER nemen David Middendorp, Hanna Jansen, Sara Vrugt, Marije Korthof, Mariska Streefland, Ellen Endhoven, Joost Nijhuis & Jan Kamphuis, Karin Mientjes, Victoria Osborn, Bart Visser, Erna van den Berg en Hans van den Boom je mee via voorstellingen, kunstwerken en installaties langs hun beleving van een stad.

PROJECTEN:

M’n huis is niet m’n thuis - Hanna Jansen Een sprookjesachtige voorstelling over een meisje dat opgroeit bij pleeggezinnen. Ze verteld je over herinneringen uit haar leven die haar gemaakt hebben tot wie ze nu is. Speciaal voor ZINDER maakte theatermaker en actrice Hanna Jansen deze voorstelling, gebaseerd op teksten uit de bundel “Koerikoeloem” van Tjitske Jansen.

Concept en uitvoering Hanna Jansen Tekst Tjitske Jansen Vormgeving Sara Vrugt en Hanna Jansen

Schuilnaam Schaduw - David Middendorp Een voorstelling waarin gespeeld wordt met de niet-fysieke wereld van de schaduw. Deze magische schaduwen bieden oneindig veel mogelijkheden om de realiteit net een beetje te verdraaien. De speciale compositie van muziek, dans, animatie en licht nemen je mee op een reis door een fantasieversie van de ‘echte’ wereld. Choreograaf en digitaal ontwerper David Middendorp maakte deze voorstelling speciaal voor ZINDER 2008.

Concept en realisatie David Middendorp Animatie David Middendorp Dans Anouk Cappuyns, Aline Mommers Compositie Jeffrey Bruinsma Viool Jeffrey Bruinsma Contrabas Brice Soniano Illustratie Doortje Hannig Licht Wil Caspers en Gerco Kolthof Kostuum Doriene van IJsseldijk

Vocale Pale - Jan Kamphuis & Joost Nijhuis Een spel met een verwarrende verhouding tussen toeschouwer en performer. De opstelling doet denken aan een orkest, maar de vraag is hoe het orkest in gang wordt gezet. De verhouding tussen dirigent en performers is niet meteen duidelijk. Wie zijn de performers? Wie is wiens toeschouwer? En wat zet de eenling in de zetel in gang? Vocale Pale is een suggestie voor een nieuw, interactief spel voor de openbare ruimte. Jan Kamphuis en Joost Nijhuis, geluidsontwerpers uit Den Haag, maakten speciaal voor ZINDER de interactieve installatie Vocale Pale op het plein van het Stella Theater.

Concept, uitvoering Jan Kamphuis en Joost Nijhuis Zang Lisa Bedaux

Merel Iedereen verdwaald wel eens, maar als je een stad van boven bekijkt lijkt alles overzichtelijk. Merel is een verhaal over een meisje dat op een muur klimt, ver weg van de stad vol gelukkige mensenlevens.

Tekst Marije Korthof Stem Shanti Straub

De Tussenstad – Mariska Streefland De entree van Stella’s Zinder 2008 is het transportaal. Een laboratorium/opvang voor zaailingen, gered en gekoesterd voor de toekomst.

Concept en uitvoering Mariska T. Streefland

Het Zinder Mini Museum Tijdens ZINDER zal in de foyer van het Stella Theater ‘Het Zinder Mini Museum’ landen. Het museum Ivo van der Vat en speciaal voor Zinder 2008 zal Mariska T. Streefland de curator van de expositie zijn.

Miss E. zindert mee Voor ZINDER is miss E. uitgenodigd het pand van Stella Den Haag met haar stickers te beplakken en worden er honderden stickers levensgroot geprojecteerd. Daarnaast zal miss E. ook de stad weer op gaan vrolijken met haar stickers, die elk uniek zijn. Het blijkt dat er al heel veel Haagse kinderen lantarenpalen heel anders zijn gaan bekijken sinds 2006, toen miss E. begon met het opvrolijken van Den Haag door middel van haar stickers, en inmiddels op zoek gaan naar de herkenbare miss E. plaatjes. Binnenkort treed miss E. voor het eerst naar binnen met haar stickers speciaal voor de samenwerking me Stella Den Haag in het kader van ZINDER 2008.

Ontwerp: Skylla