/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

ZANDMANNEN

Zandmannen is een nieuw project van Stella Den Haag en jonge theatermakers. Zandmannen is een voorstelling over vriendschap en idealen, over twee vrienden in een huisje vol zand. Over Koene en IJsbrand. Koene bouwt met planken en lijm aan zijn droom. IJsbrand werkt aan een geheim experiment. Een geheim, verborgen in het zand. Een ding is belangrijk: het raam moet altijd dicht. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Te zien van 17 t/m 31 januari 2003 in het Stella Theater.

Een van de doelstellingen van Hans van den Boom, artistiek leider, is om nieuwe theatermakers en acteurs uit te nodigen om voorstellingen te maken bij Stella Den Haag. Vorig seizoen beleefde PAARDENBROKKEN op die manier haar regionale première in het Stella Theater. In april 2003 is PAARDENBROKKEN opnieuw te zien in het Stella Theater en in andere theaters in Nederland.

In seizoen 2002-2003 maken Gerrie Fiers en Anouk Saleming de productie ZANDMANNEN. De regie is in handen van Gerrie Fiers en Anouk Saleming schrijft de tekst. Gerrie Fiers en Anouk Saleming ontwikkelden het idee voor Zandmannen, selecteerden twee acteurs (Steye van Dam en Ronald Armbrust) en vroegen vormgever Sacha Zwiers voor het decorontwerp en de kostuums.

Gerrie Fiers studeerde in 1998 af aan de Academie voor drama in Eindhoven. Zij regisseerde al twintig voorstellingen, onder meer in samenwerking met Produktiehuis Brabant, Plaza Futura in Eindhoven en Stella Den Haag (OVER TWEE OUDE VROUWTJES en MOKSI).
Anouk Saleming studeerde in 1999 af aan de opleiding voor docent drama in Arnhem en in juni 2003 voltooide ze de schrijfopleiding in Utrecht. Zij schreef en regisseerde diverse theaterstukken, onder meer in opdracht van Buitenkunst en Artisjok/Nultwintig. Tevens was zij medeoprichter van theatergroep Komma 4.

Foto: Sara Blokland