/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

VENETIË

VENETIË is het tweede deel van de televisietrilogie en het vervolg op STORM. Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar. In 1996 won VENETIË twee prijzen: de Normaal Signaal Prijs (België) en samen met STORM de Z'Bing d'Or op het Internationaal Jeugdtheaterfestival 'Les Coups de Théàtre' (Montréal, Canada) voor de beste voorstelling. Te zien van 1995 t/m 1999. In 2000 speelde VENETIË ook in een Engelse vertaling van Ine van Gerwe met de stemmen van Gwenda Leenders, Bas Heerkens en Emiel de Jong.

Tom en Paula stappen met z'n tweeën in een bootje. Het touw waarmee het aan de wallekant vastzit breekt, en de boot raakt op drift. Ze komen in een vreemde, donkere stad op palen waar een spannend avontuur wacht. De twee raken elkaar kwijt en pas als de Eindbaas verslagen is zullen ze de weg terug vinden.

De televisie neemt een bijzondere plaats in. Niet alleen domineert hij het decor, de beelden die erop verschijnen vertellen een groot deel van het verhaal. 'Venetië' speelt zich af in een spookstad op zee en we zien zowel maquettes van de stad als echte beelden en levende personages. 'Venetië' is tegelijkertijd een musical en een spannende avonturenfilm.

Tom: 'Ik spring en ik duikel, ik ren en ik struikel, de brug op over het water. Alle munten ingeslikt, alle punten ingepikt, die bewaar ik nog even voor later. Door de brand op de brug, niet te snel, niet te vlug, anders moet je nog overgeven. Langs de vlammen in de gracht, in de donkere nacht, ik heb nog maar één leven.

Hij springt en hij bukt en de sprong is mislukt, de eindbaas is verloren. Hij vloekt en hij tiert en hij zwaait en hij zwiert, ik kan hem van hier af horen. Niet te vlug, niet te snel, we helpen je wel, en we duimen je naar het ravijn Wil je springen in de zee, neem je padden met je mee, hoe diep zou het hier zijn?

Fotograaf: Pan Sok