/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

VENETIË

Een spectaculaire muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar, geïnspireerd op De kleine kapitein van Paul Biegel. Te zien van 9 t/m 17 april 2005 in de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en HETPALEIS (Antwerpen).

Tom logeert bij Paula, tenminste dat denken zijn ouders. Paula logeert bij Tom, tenminste dat denken haar ouders. In werkelijkheid zijn ze met een bootje de zee op gevaren. Het bootje raakt op drift en langzaam verdwijnt het land uit zicht. Na een barre tocht komen ze aan bij een stad op palen. Tom en Paula raken elkaar kwijt en de bewoners van het eiland zijn verre van behulpzaam. Iedereen op het eiland is bang voor de Eindbaas die over hen regeert. Zal het Tom en Paula lukken om de Eindbaas te verslaan en de weg naar huis terug te vinden?

VENETIË is een verrassende kruising tussen een musical en een avonturenfilm gemaakt door Hans van den Boom. Tien jaar geleden was de voorstelling in een kleinere setting te bewonderen. VENETIË werd in 1996 bekroond met de Z’Bing d’Or tijdens het Internationaal Jeugdtheaterfestival Les Coups de Théâtre in Canada en kreeg een nominatie voor de Belgische Signaal Prijs. Nu wordt de voorstelling opnieuw gespeeld samen met 80 musici van het Residentie Orkest.

Deze eerste coproductie tussen Stella Den Haag en het Residentie Orkest was tevens in samenwerking met de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en HETPALEIS (Antwerpen).

Pers:

Venetië is een musical waar het hele gezin van kan genieten. Alleen hadden we van Stella Den Haag een net iets spannendere, net iets sprankelende, net iets meer gedurfde voorstelling verwacht.
Gazet van Antwerpen 2005, Peter Haex

Stella betovert met Residentie Orkest in 'Venetië'
Haagsche Courant 2005, Maja Landeweer

Met groot orkest dobberen naar Venetië.
Haagsche Courant 2005, Bert Jansma

Fotograaf: Michel Wielick