/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

SPINNEN

In opdracht van het festival Kunstonderacht in het kader van Antwerpen Culturele Hoofdstad 1993, kreeg Stella Den Haag het verzoek een voorstelling te maken voor kinderen vanaf vier jaar. Uitgangspunt voor deze voorstelling vormde de aangeboden locatie, de prachtige Marmerenzaal van de dierentuin in Antwerpen. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Speelde in 1993.

Deze doelgroep, kinderen vanaf vier jaar, was nieuw voor Stella Den Haag. Hans van den Boom wilde voor dit project samenwerken met een acteur met danservaring of een danser met acteerervaring. Deze werd gevonden in de persoon van Frans Poelstra.

In samenspraak met Frans Poelstra organiseerde en schreef Hans van den Boom een ogenschijnlijk simpele voorstelling over een konijn, een dienstbode en een ridder. Dans, toneelteksten en een optreden van de Haagse rolschaatsvereniging 'Marathon' waren belangrijke componenten in dit geheel.

Loes, het blinde dienstmeisje van daarstraks, was niet gestorven. Ze was wel gevallen, gestruikeld over een groot konijn, maar ze was niet dood. Ze had een paar blauwe plekken, een dikke lip en ze zat onder de aardappelen, maar ze was niet dood. Het konijn, de oorzaak van haar val, was vreselijk geschrokken van iets dat was gevallen, het konijn was gaan rennen en kwam in paniek voor de voeten van Loes die struikelde en viel. Maar ze was niet dood, sterker nog, ze kon weer zien, een mirakel.

Fotograaf: Pan Sok