/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

SHAFFY VOOR KINDEREN

Een mooi verhaal en een swingend concert met ontroerende en weemoedige liederen van Ramses Shaffy, over de hartstochtelijk liefde tussen twee meeuwen, als verschoppelingen van de stad. Voor iedereen van negen jaar en ouder! Te zien van 22 jan t/m 18 april 2010 in Nederland en Belgiƫ.

"Hoe we samen na die botsing in de storm buitelend en vallend op het dekzeil van een oude sleepboot terecht waren gekomen, hoe verliefd we tegen elkaar aan hadden gezeten, onder het zeil waar het rook naar teer en vermolmd hout, hoe blij en gelukkig we waren. Terwijl de storm om ons heen jakkerde."

Een vertederende/aangrijpende/overweldigende/humoristische voorstelling met Ilse Warringa en Marc Tielemans, over de meeuw Mia Dolores en haar Fernandes. Waarin de liederen gezongen worden met een hartstocht, zoals Ramses en Liesbeth ooit...

"Op het water, in de plassen, in de regen, in de wind, wil ik mijn Marije wassen omdat zij dat lekker vindt. Ik wil mijn Marije versieren, ik tooi mijn Marije bont. Duizend rozen, anjelieren, duizend kussen op haar mond"

Hiermee komt een lang gekoesterde droom van Stella Den Haag uit: een ode brengen aan hun koning van het Amsterdamse lied, Ramses Shaffy (29/08/1933 - 1/12/2009).

"En daar in de droogdokken in 't Oosterdok gebeurt het, en terwijl mijn meeuwenhart klopt in mijn keel, stroomt mijn meeuwenlijf vol warm geluk aan het einde van deze wonderlijke lentedag. We zullen doorgaan, telkens als we stilstaan om weer door te gaan, naakt in een orkaan we zullen doorgaan, we zullen doorgaan, tot we samen zijn."

Fotografie: Michel Wielick Vormgeving: Studio kluif