/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

ROVERS 2

ROVERS 2 vormde de basis van een heel nieuw project voor basisschool leerlingen: 'de Verovering'. Voor iedereen van 9 jaar en ouder. Speelde in 1998.

In 1994 schreef en regisseerde Hans van den Boom de voorstelling ROVERS. In 1998 bewerkte hij deze tekst en stelde een volledig nieuwe cast samen. ROVERS 2 vormde de basis van een heel nieuw project voor basisschool leerlingen: 'de Verovering'. Een project waarbij leerlingen de hele dag bij ons te gast zijn. Een dag vol activiteiten en onverwachte gebeurtenissen: met films over beeldende kunst, een expositie van kindertekeningen uit Bosniƫ, beeldhouwen in steen, een bezoek aan het decor, een gezamenlijke lunch en tot slot de voorstelling ROVERS 2. Met dit uitgebreide project hebben wij geprobeerd het begrip schoolvoorstelling een nieuwe inhoud te geven. In het najaar van 1998 kreeg 'de Verovering' een vervolg in de vorm van 'Een dag bij Stella Den Haag'.

Juta: "Als ik jou niet zou kennen, zou het me niets aangaan, dat mijn vader jouw vader wil verjagen, dat er ruzie is. Maar ik ken je. Ik niet meer wat te doen. Jij zorgt voor nog meer tollen in mijn kop."

Fotograaf: Pan Sok