/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

REVOLVERHELDEN

REVOLVERHELDEN is een stripboek-achtige voorstelling met echte schietpistolen waarin Sinterklaas zich afvraagt of hij nog wel bestaat. Waarin Zorro zijn zwaard inslikt en ontmaskerd wordt. Het is een voorstelling over helden die misschien geen helden zijn, maar waar we toch zo graag in geloven.

In REVOLVERHELDEN volgen we de mens van zijn wieg tot aan het graf. In de eerste scène bekvechten Zorro en Minnie Mouse over het liefdesleven van Sinterklaas, en over God die 'zelfs in het voedsel zit', maar geen raad weet met armoede en kaalhoofdigheid. In andere scènes krijgt een leraar het aan de stok met zijn leerlingen, komen helden in spoedvergadering bijeen om hun betwijfelde geloofwaardigheid te bespreken, en betwist een meisje het gezag van haar ouders. Vijf bizarre scènes monden uit in de twijfel die de mens overspoelt als hij op hoge leeftijd de winst- en verliesrekening opmaakt. Heb ik het wel goed gedaan? Welke helden zijn verdwenen? Ben ik er zelf één geweest?

Tekstfragment uit REVOLVERHELDEN:

Minnie Mouse:
Het is hier niet veilig Een vader, wat is dat eigenlijk? Sinterklaas? Ik denk dat mijn vader liever een zoon had gehad

Weet je nog verleden jaar? Ik zat op u schoot en door ik weet niet wat, uw baard verschoof. Het was Nonkel Marcel. Dus jij was het niet.

Mijn vader heeft ook een baard. En wie zit daar achter. Misschien is zijn baard ook wel vals. En is zijn haar geen echt haar maar een pruik, en is mijn vader in feite kaal. Op den duur begin je aan alles te twijfelen.

Fotograaf: Pan Sok