/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

PAARDENBROKKEN

Een rauwe komedie over een moeder en haar dochter. Over mens en paard. En alles wat daartussen zit. Voor iedereen vanaf 9 jaar. Te zien van 5 t/m 28 april 2002. In reprise in april en mei 2003.

Dochter Liezel houdt zielsveel van haar pony Plastic en drijft daarmee haar moeder tot wanhoop: met die pony kan Liezel toch nooit de wereldberoemde amazone worden die moeder wil dat ze wordt. Liezel wil gewoon van haar pony genieten zonder dat haar moeder zich steeds tegen het dier verzet. Hoe kan moeder haar droomwens verwezenlijken zonder haar dochter tegen zich in het harnas te jagen? Hoever gaat ze in het nastreven van dat ideaal? En kan Liezel zich staande houden onder de druk die moeder op haar uitoefent?

Twee mensen laveren op hilarische wijze tussen een glanzend leasepaard en een mottige pony, tussen zweet en het nieuwste model rijbroek, tussen stro en allergie├źn, nederlaag en toekomstdroom, paardenvijgen en parfum, tussen eenzaamheid en zielsverwantschap, tussen onvoorwaardelijke liefde en grenzeloze haat.

Marije Gubbels vertelde Hans van den Boom eens hoe zij als kind 'paardengek' was. Dit gesprek over dit tijdloze verschijnsel was de aanleiding Marije te vragen hierover een toneelstuk te schrijven. Marije Gubbels deed de Toneelacademie in Maastricht en volgde de regie-opleiding in Amsterdam. Ze schreef en regisseerde diverse stukken, onder meer bij de Toneelschuur, Fact, Toneelgroep Amsterdam en het NNT. Dit is haar eerste tekst voor een jonger publiek.

ontwerp + foto: Esther Noyons, Amsterdam