/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

ONDER HET MELKWOUD

Dompel je onder in een muzikaal bad van taal, een visueel hoorspel dat streelt, golft en beukt als de branding in Llaregyb! De regie van Hans van den Boom van de fenomenale vertaling van Hugo Claus is te zien van 10 t/m 15 augustus 2010 op Theaterfestival Boulevard.

ONDER HET MELKWOUD beschrijft een nacht en een dag in een denkbeeldig dorp aan de kust van Wales. We leren de bewoners van Llaregyb kennen met al hun dromen, al hun vrees en hoop, hun goede en slechte kanten, hun niet te stelpen verdriet, onvervulde verlangens en groezelige geheimen. Dylan Thomas onthult hiermee een verborgen wereld die schuilgaat achter een idyllische faƧade.

Dylan Thomas schreef Under Milk Wood in 1953 als hoorspel, dat direct werd erkend als een modern en vernieuwend meesterwerk. In 1957 verscheen de (onmogelijk geachte) vertaling van Hugo Claus, met haar vele schakeringen en niet bestaande woorden: de sloepdobberende zee, snebbebekkende viswijfmeeuwen, trippelende botervoeten, bombazijnzwart, stilzwart, sleezwart, bijbelzwart.

De manier waarop tekst, muziek en vormgeving in deze uitvoering samensmelten is bijzonder. Speciaal voor deze voorstelling gecomponeerde muziek doorweeft de wereldberoemde tekst en het monumentale, landschappelijke decor biedt alle ruimte aan de beeldende kracht van de taal.

Hotel Witlox en Stella Den Haag brengen sinds enkele jaren samen muziektheatervoorstellingen uit. Zoals de succesvolle voorstelling BLOTE HANDEN die in 2007 en 2008 door Nederland en Belgiƫ reisde en ALFA dat vorig jaar in coproductie met Drieons speciaal voor Theaterfestival Boulevard gemaakt werd.

Vormgeving: Studio Kluif