/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

ODE *15-82

Concert voor een regenachtige dag. Toetsen, gitaren, violen, drums en vocalen. Kijken en luisteren naar verhalen over helden, over de verwarring van de liefde, het geheim van het heelal en de kracht van muziek. Een live concert voor koude dagen, om je oren en je hart te verwarmen. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Te zien van 10 jan t/m 4 april 2004 in theaters in Nederland en België. Daarna speelde ODE *15-82 in augustus 2005 op Theaterfestival De Boulevard en op Villanella in Antwerpen.

Bij deze muziektheatervoorstelling hebben de acteurs van Stella Den Haag het voor het zeggen. Acht weken lang hebben zij zich uitgeleefd op muziekinstrumenten, monologen, kostuums, bestaande en zelfgeschreven composities. ODE *15-82 is het feestelijke en unieke resultaat van dit bijzondere experiment.

Pers:

Eenzaamheid, verlangen, verdriet of woede krijgen een vertolking in emotionerende muziek (...)
Trouw 2004, Anita Twaalfhoven

Muzikaal gezien is het niveau van deze productie vele malen hoger dan hetgeen veel groepen presteren die (pop)muziek voor kinderen brengen.
Volkskrant 2004

‘Ode 15-82’ is feelgood therapie die de bittere noten niet schuwt maar hen smaakt in intieme nummers en ze kraakt onder grootse rockensceneringen.
De Morgen 2004, Liv Laveyne

Na de ironische jaren 90 lijkt in het theater een nieuw tijdperk aan te breken. Romantiek mág weer, intensiteit is niet belachelijk meer en pathos niet langer taboe. De kilheid maakt plaats voor warme, zo niet bloedhete regen.
NRC Handelsblad 2004, Anneriek de Jong

Een ode aan de fantasie én aan een serie mooie liedjes die door de spelers en musici (...) bij elkaar zijn gebracht.
Haagsche Courant 2004, Willem Hoogendoorn

ontwerp + fotografie: Jacqueline Heijmerink, Gorssel. Met dank aan Rikke