/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

NO MILK TODAY

NO MILK TODAY vertelt het verhaal van Marcel die na de dood van zijn vader alleen en berooid overblijft. We volgen Marcel in zijn strijd om, ondanks zijn verlegenheid, het hart van het meisje te stelen. Te zien van mei t/m juli 2007 in theaters en op scholen in Paramaribo en in het binnenland van Suriname.

Stella Den Haag en Stichting Boekids werkten twee achtereenvolgende jaren samen aan het project Boekids Suriname. De Surinaamse versie van NO MILK TODAY van Stella Den Haag ging in mei 2007 in première in Paramaribo. Vervolgens reisde de voorstelling naar verschillende districten en de binnenlanden van Suriname om een groot aantal schoolvoorstellingen en vrije voorstellingen te spelen. De aftrap van dit vervolgproject vond plaats in december 2006 bij Stella Den Haag.

In mei 2006 is Stella Den Haag op uitnodiging van Boekids naar Suriname gereisd om de voorstelling VENETIË te spelen in het Thalia Theater te Paramaribo. Deze voorstelling werd gespeeld met de originele cast van Stella Den Haag. Tijdens het verblijf in Suriname zijn door Stella Den Haag workshops en audities georganiseerd om geschikte actrices te zoeken voor het nieuwe project.

Artistiek leider Hans van der Boom droeg de voorstelling NO MILK TODAY over aan een Surinaamse cast met een Surinaamse co-regisseur Helen Kamperveen. De voorstelling is gerepeteerd en gepresenteerd in Den Haag (op 5 december 2006) en werd afgemonteerd in mei 2007 in Paramaribo. De tekstbewerking van Helen Kamperveen, tezamen met de inbreng van de Surinaamse actrices, hebben de voorstelling een nieuwe kleur gegeven.

Het verhaal van NO MILK TODAY is gebaseerd op het verhaal: ‘Het lucifersdoosje’ uit het boek ”Heksen en Zo” van Annie M.G. Schmidt. Het stuk is humoristisch, ernstig. De teksten en liedjes maken het tot een kleurrijk geheel. NO MILK TODAY is een universeel verhaal waar alle kinderen zich in kunnen herkennen. Met humor, fantasie, creativiteit en geloof in jezelf kun je de wereld om je heen een beetje naar je eigen hand zetten.

NO MILK TODAY vertelt het verhaal van Marcel die na de dood van zijn vader alleen en berooid overblijft. Marcel, een timide en verlegen jongen die nog nooit een meisje heeft gehad, zal zich nu alleen moeten redden. We volgen Marcel in zijn strijd om, ondanks zijn verlegenheid, het hart van een meisje te stelen.

"De meisjes laten me allemaal links liggen, omdat ik zo erg bloos, omdat ik nooit weet wat ik tegen ze moet zeggen, omdat ik verlegen ben, schuw. En nu heb ik er één gekidnapt. Daar gaan moeilijkheden van komen. Als ze hier achter komen…"
(tekstfragment uit NO MILK TODAY)

Fotograaf: Sjoerd Kelderman