/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

MINUTEN

Een voorstelling over het thema tijd. Voor iedereen van 10 jaar en ouder. Te zien in seizoen 2004 en 2005.

In 2002 vierde Fried Bachus zijn afscheid van de Gemeente Den Bosch. Hij nodigde een aantal gevestigde jeugdtheatermakers uit om hun fictieve opvolger aan te wijzen en te vragen een korte voorstelling te maken. Hans van Den Boom nodigde beeld- en geluidskunstenaar Bart Visser uit om samen met Stella-actrice Erna van den Berg een voorstelling te maken voor deze gelegenheid. Bart Visser maakte eerder voor HET JAAR VAN DE HAAS de filmbeelden en er waren al idee├źn voor een vervolg op deze samenwerking. Later zou dit onder meer resulteren in VLIEGEN en MARIE-L.

Bart en Erna maakten samen een voorstelling over het thema tijd. Zij schreven een monoloog, bestaande uit een aantal 'hoofdstukken' die het thema tijd op een filosofische manier benaderen: de vluchtigheid, de subjectiviteit en het verlangen om de tijd te kunnen vatten en beheersen. Bart ontwikkelde een installatie met zes speakers die met behulp van een computer en mengtafel reageren op de tekst en zinnen herhalen of uit elkaar halen.

MINUTEN werd verder ontwikkeld in het kader van 3 x Kort en opgevoerd op verschillende locaties (o.a. Stella in de Stad, Stella in de Krakeling).