/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

MAX EN EVELIEN

Het jarenlange contact van Hans van den Boom en Cees Debets met straattheatermaakster Pinie Treffers leidde tot dit project. Een voorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar. Speelde in 1994.

Pinie Treffers reist al meer dan tien jaar over de wereld met eigen straattheatershows en werkt sinds 1993 samen met beeldend kunstenaar Max Moolenaar.

Reeds bij de start van Stella Den Haag in 1990 ontstond het idee om een keer een project te doen met straattheatermakers. De zeer specifieke discipline van het theatermaken op straat wilde Stella Den Haag een keer gebruiken voor een voorstelling in het theater.

In MAX EN EVELIEN komt letterlijk alles uit de lucht vallen. De alledaagse gebeurtenissen krijgen plotseling een onverwachte wending. Max en Evelien leggen een droomreis af die voert door het oerwoud van Afrika en langs een gevaarlijk jagershol waar men schiet met pijl en boog. Ze blijven met een voet hangen in een zwart gat en zullen uiteindelijk door de zebra Nijltje de ruimte in worden gelanceerd. Een afwisselende voorstelling vol dans, zang en toneelstukjes.

Fotograaf: Pan Sok