/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

MARIE_L

Een mooie, ontroerende en humoristische voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar. Te zien van dec 2004 tot maart 2005. En van oktober t/m december 2005 in Nederland en België.

Een uitgestrekt maïsveld. Een engel op weg naar een klein ziekenhuis achter de maïsvelden, onder de donkere kastanjes. Marie-Louise is een meisje van 13 en ligt in het ziekenhuis. Zij weet dat de engel haar komt halen, maar voordat ze mee gaat wil zij haar verhaal vertellen. Het verhaal over haar eerste verliefdheid, het verhaal over Wessel.

MARIE-L speelt zich af in de belevingswereld van Marie-Louise. Filmbeelden op een groot scherm in het decor nemen je mee naar haar dromen, angsten en fantasieën. Marie-Louise neemt je mee naar haar eigen wereld in het kleine ziekenhuis. De wereld van dokter Hoef en de frisdrankmachine die op de gang staat te zoemen. De wereld van Maaike Jansen van zaal 8 die altijd om haar heen hangt en van Sylvia van zaal 6, die ineens met die Wessel aan kwam zetten…

Met MARIE-L gaat Hans van den Boom verder op de weg die hij met HET JAAR VAN DE HAAS is ingeslagen. Een voorstelling waarin hij thema’s als afscheid, overlijden en adolescentie niet uit de weg gaat en waarin hij met gebruik van film, muziek en luchtige passages een verhaal componeert dat voor vele interpretaties vatbaar is. Deze manier van werken maakt de voorstellingen bijzonder boeiend voor zowel jonge als minder jonge mensen, voor geoefende en minder geoefende theaterkijkers.

Pers:

Hans van de Boom schreef en regisseerde deze ontroerende voorstelling, waarin diepe emoties plotseling worden afgewisseld met scènes die bijna soapachtig zijn.
De Telegraaf 2005, M.K.

De voorstelling heeft veel weg van een hallucinerende droom, met losse beelden, film en muziek.
Trouw 2005, Anita Twaalfhoven

Marie-L is misschien nog het best te omschrijven als een zweterige koortsdroom, waarin alles net een tikkeltje anders is dan in de werkelijkheid.
SP!TS 2005, Shira Keller

Deze ingetogen blues op de brom van een automaat, vraagt een hoge concentratie van de kijkers. Voor wie zich er aan over geeft, levert het een zeldzame theaterervaring op.
de Volkskrant 2004, Bart Deuss

In een tijd waarin je platgegooid wordt met soap-realisme, is dit soort theaterfantasie eigenlijk zeer weldadig en op zichzelf al educatief. En de manier waarop regisseur Van den Boom (...) sentiment en surrealiteit combineert is zelfs puur ontroerend.
Haagsche Courant 2004, Bert Jansma

Een intense emotionele trip tussen leven en dood.
De Morgen 2004, Els van Steenberghe

Grafisch ontwerp: Esther Noyons, Amsterdam