/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

LIJMHUIS

In 1999 richtte Van den Boom zich voor het eerst sinds lange tijd weer tot een volwassenenpubliek met de voorstelling HOOP EN GLORIE OP DE DAG VAN DE HEILIGE DRIE-EENHEID.
LIJMHUIS wordt de tweede voorstelling van Hans van den Boom voor een jongeren- en volwassenen publiek: voor iedereen vanaf 16 jaar. Te zien van 12 oktober t/m 10 november 2001 in Nederland en Belgiƫ.

Ergens in de stad, in de krochten van een afvalbedrijf, werken twee mannen. Ze slijten hun dagen achter beeldschermen en bewaken de resten van het licht ontvlambaar afval. Zijn ze al gestorven of moet het leven nog beginnen? Ze filosoferen over hun saai bestaan aan het eind van de afvalketen. Dromen over een goedgemutste toverfee, een ander leven, macht, vrijheid, sex en een nieuw gebit. Op deze vergeten plek wanen ze zich beschermd tegen de gevaren van de buitenwereld. Totdat ze tussen het afval een mens vinden. Een verzwegen geschiedenis dringt zich op en hun vriendschap komt onder hoge druk te staan. Wantrouwen, minachting en wraak drijven de mannen steeds verder uit elkaar.

LIJMHUIS is de nieuwe voorstelling voor volwassenen. Hierin zit een thema wat vaker terugkomt in het werk van Hans van den Boom, zoals bijvoorbeeld in HOOP EN GLORIE OP DE DAG VAN DE HEILIGE DRIE-EENHEID. Mensen zouden hun leven wel in eigen hand willen nemen, maar worden tegengehouden door de veiligheid van de situatie waar ze in verkeren, hoe benauwend deze ook is.

Fotografie: Pan Sok