/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

KRASKRASI

Een humoristische muziektheatervoorstelling over een twaalfjarige jongen in Paramaribo, die zich staande probeert te houden tussen sterke vrouwen en huizen zonder vaders.
Voor iedereen van 9 jaar en ouder! Te zien van 16 okt t/m 27 nov 2010 in Nederland en België.

“Het was het begin van een ongelofelijke hoeveelheid dingen die ik die zomer kwijt zou raken en misschien raken alle twaalfjarige jongens wel van alles kwijt. Maar toen mijn moeder aan de beurt was, ben ik mezelf ook maar gaan kwijt maken.” (tekstfragment uit KRASKRASI)

Antonie Korthout woont met zijn moeder in de Mahoniestraat. Hij wil schrijver worden en als zijn verhaal in de Ware Tijd gepubliceerd wordt, vraagt het hoofd van de school hem zijn verhaal voor de hele school voor te lezen. Maar die ochtend raakt hij zijn lievelingsknuffel kwijt, zijn wasbeerknuffel mister Bingo. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen rond Antonie, zijn moeder, meester Richard Wankelman en Morena Mooi, het meisje waar Antonie zo verliefd op is.

Dit voorjaar nodigde Literair Jeugdfestival Boekids de schrijvers Hans van den Boom en Tessa Leuwsha uit om een schrijfworkshop te geven aan een groep enthousiaste Surinaamse jongeren. Geïnspireerd door de teksten van deze jongeren schreef Hans van den Boom een nieuwe toneeltekst: KRASKRASI!

Fotografie: Michel Wielick