/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

KOT

Samen met twee spelers uit BRASSO en drie nieuwe acteurs maakte regisseur Alize Zandwijk de voorstelling KOT. Alize Zandwijk maakte voor deze voorstelling een bewerking van het inmiddels klassiek geworden toneelstuk 'Suiker' van Hugo Claus. Voor iedereen vanaf 16 jaar. Speelde in 1994.
KOT ontving een Nominatie voor de Theaterafficheprijs van het Theaterinstituut Nederland in 1994.

KOT is een verhaal over een aantal Vlaamse seizoenarbeiders in de suikerfabriek te Verrières, Noord Frankrijk. De vrienden Max en Kilo en de broers Oudste Minne en Jongste Minne zijn samengepakt in de benauwde en stinkende omgeving van de fabriek. Door de terugkeer van de jonge vrouw Malou wordt de onderlinge verhouding tussen deze vijf mensen blootgelegd.

Tekstfragment uit KOT:

Malou:
Eén grapje nog, Max. Ik ben nooit ziek geweest zoals je denkt. Ook dat was een leugen. Ik barst van de leugens. Ik ben niet ziek geweest, omdat je dat geen ziekte kan noemen. Ik ben niet in een hospitaal geweest, maar wel bij madame Armandine. Madame Armandine helpt meisjes in nood, meisjes die komen klagen zoals meisjes dat soms moeten doen. Daar heb ik gelegen een dag lang en toen... het gebeurde, toen ging het mis, madame Armandine had het verkeerd gedaan; zodat er een dokter bij moest komen, die Flamin betaald heeft en die zijn mond hield en ik heb er twee maand gelegen. Terwijl je weg was, terwijl ik je riep! En dat kind, dat stukje van dat kind, dat van jou, van jou is, er is geen ontkennen aan, wel, het bestaat niet, het heeft niet eens geleefd, het konijntje van vier maanden, het is er niet meer.

Fotograaf: Pan Sok