/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

KIND NOCH KRAAI

KIND NOCH KRAAI is een kort Russisch sprookje over het meisje Petrovna dat het hart van haar grote liefde Pjotr Aleksandrovitsj dreigt kwijt te raken... Een spannende voorstelling voor iedereen van 9 jaar en ouder! Te zien in seizoen 2004-2005.

Voor het ZINDER Festival maakte Stella Den Haag de monoloog KIND NOCH KRAAI, waarna een aantal (school)voorstellingen in Nederland werden gespeeld. Vervolgens heeft Hans van den Boom een langere versie gemaakt voor drie acteurs: een groot succes in Nederland en België! De monoloog ging in première op 5 november 2004.

KIND NOCH KRAAI, geschreven en geregisseerd door Hans van den Boom en gespeeld door Floor van Berkestijn, is een weemoedig sprookje dat zich afspeelt in Rusland. Het gaat over het meisje Petrovna die in de buurt woont van alleen maar nare mensen. Ze besluit te veranderen in een kraai om op die manier wraak te nemen op haar gemene tante Anna Pavlovski en om haar grote liefde Pjotr terug te krijgen.

“Mijn hart barstte bijna uit elkaar: zondag, circus, thee drinken… in mijn fantasie had mijn ware liefde mij ook altijd zonder blikken of blozen vastgepakt. Hij liet me twee kaartjes zien, rang loge, en vroeg of ik ze wilde bewaren. Ja, ja, ja, ja, ja, en ik pakte de kaartjes voorzichtig, alsof ze van porselein waren, legde ze onder mijn hoofdkussen en beleefde mijn gelukkigste nacht.” (tekstfragment KIND NOCH KRAAI)

Pers:

“Regisseur Hans van den Boom schreef een gedurfd verhaal dat niet onder doet voor de volkssprookjes van de gebroeders Grimm. Het laat zien dat kinderen in de knel niet alleen zielig zijn, maar innerlijk ook razend van woede. En dan is een duister sprookje vol wraakfantasieën een dankbare uitlaatklep. Wat moet je anders, als niemand je helpt en je ‘kind noch kraai’ hebt?” Trouw 2005, Anita Twaalfhoven

"En ook kinderen kennen natuurlijk het buitenbeentje. Daarom zijn deze rake theatermonologen – met hoog sprookjesgehalte – prachtig herkenbaar." AD / Haagsche Courant 2005, Maja Landeweer

fotografie: Michel Wielick