/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

JORIS EN DE DRAAK

Een spannende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Hans van den Boom, met veel muziek en een onverwacht einde. Voor iedereen vanaf 8 jaar. In 2002 ging JORIS EN DE DRAAK in première en in 2003 in reprise waarin Pascal van den Berg werd vervangen door Marije Idema. Naast de Nederlandse tournee speelde JORIS EN DE DRAAK o.a. in Lissabon en Madrid.

De enige koningsdochter die de koningin rijk is, is kwijt geraakt, louter door de slordige verzorging van het huishoudelijk personeel, en al drie dagen dompelt het land zichzelf in treurige rouw. Als het personeel, Anja en Suus, te horen krijgt dat de koningsdochter ontvoerd is en gegijzeld wordt door een reus die zich op zijn beurt weer laat beschermen door een vuurspugende draak, is het land te klein en het justitionele apparaat verlamd. Alleen dappere prinsen of ridders kunnen nu nog een eind maken aan dit griezelige gijzelingsdrama. En gevochten zal er moeten worden, hevig, dus wacht iedereen op een Joris, die haar mag trouwen als haar bevrijding daar is. Alleen is er iets vreemds met onze koningsdochter aan de hand. Waarom knapt Joris op haar af, als hij ziet dat zijn hoofdprijs een immens groot vest aan het breien is?

Deze voorstelling van Hans van den Boom is geïnspireerd op een bekende legende. Het is een lichtvoetig en grappig toneelstuk, waarin al snel de verhaallijn ontspoort omdat niet alles loopt zoals in sprookjes gebruikelijk is. Eigentijdse elementen en problemen maken het leven van koninginnen en prinsessen er niet gemakkelijker op.

Uit de pers:

“Jorislegende grappig gemoderniseerd”
de Volkskrant, 24-01-2001

“Heerlijk spel met sprookje”
Haagsche Courant, 24-9-2001

“Het sprookjestheater van Stella blijft, goddank, tegendraads”
NRC Handelsblad, 25-9-2001

JORIS EN DE DRAAK ontving een nominatie voor de Theaterafficeprijs van het Theater Instituut Nederland in 2001.

Fotograaf: Pan Sok