/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

IN DE NESTEN 2010

Stella Den Haag en het Residentie Orkest presenteren IN DE NESTEN, een muzikaal sprookje voor iedereen vanaf 6 jaar. Een bijzondere samensmelting van jeugdtheater en klassieke muziek op een voor iedereen toegankelijke wijze. Deze succesvolle voorstelling uit 2007 was op 30 mei 2010 te zien in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag.

Het bijna voltallige Residentie Orkest, onder leiding van dirigent Jurjen Hempel, speelt 'De Schilderijententoonstelling' van de Russische componist Modest Moessorgski.

Drie vogels zitten ieder in hun eigen nest, hoog boven het orkest. Een raaf, een ekster en een mus. Ooit waren ze gewone mensenmeisjes, maar nu zijn ze alle drie veranderd in vogels. Ze zitten lelijk in de nesten, kun je wel zeggen. Hoe dat zo is gekomen? Dat vertellen ze zelf in deze boeiende voorstelling. Dat daarbij de ene vogel vlotter gebekt is dan de andere spreekt natuurlijk voor zich!

IN DE NESTEN is de derde coproductie van jeugdtheatergezelschap Stella Den Haag en het eerbiedwaardige Residentie Orkest. Eerder werd samengewerkt in de producties VENETIË (2004) en IGOR (2006).

“Alle herkenbare emoties in deze kleine parabel vinden naadloos hun muzikale weg naar het triomfantelijke happy end.”
De Volkskrant 2010, Annette Embrechts ****

Ook al viert de 'kinderpop' van groepen als K3 en Kus hoogtij, Van den Boom is niet bang dat een stuk als De Schilderijententoonstelling te ingewikkeld is. Muziek is zo beeldend, je ziet het al in de tekenfilms van Walt Disney. Er wordt vaak klassieke muziek gebruikt. Kinderen kennen het idioom en met onze voorstelling geven we er een nieuw visueel geheel bij. (...) Naast een muzikaal spektakel, is er ook veel aandacht aan het decor en de kostuums besteed. In hun gigantische jurken met geborduurde vogels zitten de drie prinsessen in hoge stellages letterlijk 'in de nesten'". Den Haag Centraal, Miranda Fieret

Fotografie: Michel Wielick