/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

IGOR

Een muziektheatervoorstelling als een sprookje, bijna als een opera zonder zang, geïnspireerd op het werk van Stravinsky en het soms barre Russische bestaan. Voor iedereen vanaf 10 jaar. Te zien van 24 maart t/m 16 april 2006 in Nederland en België.

Dit mysterieuze liefdesverhaal is de tweede coproductie van Stella Den Haag en Het Residentie Orkest. De eerste coproductie was de succesvolle grote zaalproductie VENETIË (2005). De muziek bij de voorstelling wordt live gespeeld door een ensemble van Het Residentie Orkest met diverse bijzondere instrumenten zoals de cembalon, naast diverse strijkinstrumenten, fluit en hobo.

Het is het verhaal van Igor, de slagersjongen uit een arme buurt, die zorgt voor zijn moeder. Zij is gek geworden door de verdwijning van Igor’s zusje Sonja. Weet Anouschka, de bloedmooie dochter van een rijke en machtige zakenman meer? En is Igor nou verliefd op haar, of op haar geheim? Igor haalt vlees op bij het slachthuis, om dit vervolgens rond te brengen in de rijke Neski buurt. Hij schaamt zich voor zijn moeder, die verscheurd wordt door de verdwijning van Sonja. Daarom probeert hij zijn moeder zo veel mogelijk van de straat te houden. Een feit dat later drastische gevolgen zal hebben… Anouschka is de dochter van de rijke Semjon, eigenaar van de kaarsenfabriek. Igor achtervolgt Anouschka hardnekkig. Spelen ze een spelletje met elkaar? En wat is de prijs die ze daarvoor zullen moeten betalen?

Dromen, liefde, waandenkbeelden en geheimen. Vreemde mensen met dubbele bedoelingen. Een hond en een paard. Een aaneenschakeling van gebeurtenissen uit het verleden, die nu leiden tot gevolgen die niet te overzien zijn… dat is IGOR.

IGOR is een multidisciplinaire voorstelling. Naast muziek en tekst wordt het verhaal verteld met filmbeelden, die geprojecteerd worden in en op het decor van vlakken, gaasdoeken en verhogingen, waarin de musici een speciale plaats innemen en waartussen de spelers zich bewegen.

Fotograaf: Michel Wielick