/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

GEITENJONG

GEITENJONG is een voorstelling waarin sprookjes worden hergebruikt en waarin de spanning ongewoon oploopt. Een toneelstuk voor iedereen vanaf negen jaar. Te zien in 1998 t/m 2001. In 1998 ontving GEITENJONG een nominatie voor de Hans Snoekprijs.

Aan de rand van het dorp staat een huis. Het laatste huis voordat het veenmoeras begint met van die verraderlijke plekken drijfzand. In dat prachtige huis woont de mooie moeder Mathilde met haar zoon Dennie. In de kamer een schouw, een klok en een deur en daar voltrekt zich het verhaal. Het verhaal over het geitenjong Dennie die met vriend Luuc en vriend Lonneke de ramen en deuren barricadeert voor naderend onheil.

Dennie: "Luuc is zo bang, dat hij op een goede dag het gevaar juist tegemoet loopt. Recht het moeras in, niet een beetje ver, maar werkelijk te ver. Dat heb je met angst, als die je gaat beheersen, als die te groot wordt, gaat hij zuigen en sleuren aan je, net als 't drijfzand."

Op 17 november 1999 is de Franstalige versie - LE GOSSE DE LA CHÈVRE - in Frankrijk in première gegaan. Zowel de Nederlandse tekst als de Franse vertaling van de hand van Rob Scholten zijn in boekvorm uitgegeven door Uitgeverij IT&FB en onder andere verkrijgbaar bij Stella Den Haag.

Fotografie: Pan Sok