/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

EEN MAAND OP HET LAND

Alize Zandwijk bewerkte en regisseerde 'Een maand op het land', geschreven in 1850 door de Russische schrijver en dichter Ivan Toergenjev, in de vertaling van Karel van het Reve. Voor iedereen vanaf 16 jaar oud. Speelde in 1995.

De situatie wordt pijnlijk als Natalja verliefd wordt op Beljajew, de onderwijzer van haar zoon. Als ook haar pleegdochter Wera valt voor de charmes van Beljajew, breekt er een strijd los vol jaloezie, onverdraagzaamheid en gevangenschap.

Tekstfragment uit EEN MAAND OP HET LAND:

Natalja Petrowna:
Nu is alles duidelijk, die kinderen houden van elkaar. Nou ja, des te beter. Ik hoop dat ze gelukkig worden! En ik, ik dacht nog wel: Wat doe ik toch? Ik wil een arm meisje uithuwelijken aan een oude man! Ik, ik jaloers op Wera? Ben ik dan verliefd op hem? Je bent verliefd, ongelukkige! Hoe het gebeurd is weet ik niet, net of ze me vergif hebben gegeven. Opeens is alles kapot, uiteengeblazen. Hij is bang voor me. Iedereen is bang voor me. Wat moet hij met iemand als ik? Hij is jong, en zij is jong. En ik? Wat zou hij aan mij kunnen vinden? Ze zijn allebei dom, zoals Rakitin zegt. Ik haat die muggenzifter! En Arkadi, mijn goedgelovige, brave Arkadi! O God, o God, laat me doodgaan!

Fotograaf: Pan Sok