/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

DON QUIJOTE

DON QUIJOTE is ge├»nspireerd door het gelijknamige werk van Miguel de Cervantes. Een theatervoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. In 1993 won DON QUIJOTE de Signaal Prijs voor de beste jeugdtheatervoorstelling in Belgi├ź. Speelde in 1993 en 1994.

Herwig de Weerdt en Jur van der Lecq, twee acteurs - regisseurs met wie Stella Den Haag al lang contact heeft, opperden het idee om samen een voorstelling bij Stella Den Haag te ontwikkelen. Wij vonden het een grote uitdaging om hieraan mee te werken omdat hun wijze van theatermaken aansluit bij onze uitgangspunten. Johan Dehollander werd als superviserend regisseur aangetrokken.

DON QUIJOTE werd een voorstelling waarin weer eens bleek dat een samenwerking meer kan opleveren dan de som der delen. DON QUIJOTE is een fantasierijke, brutale en ook ontroerende voorstelling geworden die met veel succes voor jong en oud werd opgevoerd.

Tekstfragmenten uit DON QUIJOTE:

Sancho Panza:
Hop naar het volgende gevecht

Don Quijote:
Oh ja, de windmolens. Zeg, zullen we even stoppen. Ik vind het niet leuk meer. Ik had het me wel wat anders voorgesteld. Ik had gedacht dat ik als ridder van de ene triomf naar de andere zou galopperen. Dat overal de vrouwen in bosjes naar mij zouden zwaaien, maar nee. Moet je eens kijken hoe ik er bijloop. Zeiknat, 't is toch belachelijk. Ik verander langzaam maar zeker in een weerzinwekkende verschijning, mijn gebit verrot, mijn vel wordt doorzichtig, in mijn hart twee molenstenen. Ik verword tot de meest gehate, versmade, afstotelijke persoon op de aarde. De ridder van de droevige figuur.

Fotograaf: Pan Sok