/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

DE ONEINDIGE VOORSTELLING

Een voorstelling in coproductie van Stella Den Haag en Convoi Exceptionnel. Deze beeldende montagevoorstelling is geïnspireerd op o.a. de kinderboeken 'Het oneindige verhaal', 'Alice in Wonderland', 'Peter Pan' en diverse sprookjes. Een jeugdvoorstelling over volwassen worden zonder het contact met de kinderlijke fantasiewereld te verliezen. Voor iedereen vanaf 9 jaar.
Te zien van 14 jan t/m 12 febr 2006, met een reprise in 2007.

De voorstelling speelt zich af op de stoffige zolder van Liz, een dromerig meisje van 12. De zolder was voor Liz voorheen de plek waar ze opging in haar fantasiewereld, die bestond uit een potpourri van personages uit kinderboeken. Nu ze naar de middelbare school gaat, vindt Liz dat ze haar kindertijd voorgoed achter zich moet laten. De beste manier om dat de doen, vindt zij, is door al de spullen uit haar kindertijd aan de straat te zetten. Maar dan komen tijdens haar opruimactie de sprookjesfiguren weer tot leven. Liz weet niet meer wat echt is en wat fantasie en raakt verstrikt in haar eigen hersenspinsels. Volwassen worden blijkt complexer dan gewoonweg je kindertijd opdoeken…

DE ONEINDIGE VOORSTELLING is een coproductie van Stella Den Haag en Convoi Exceptionnel, het gezelschap van theatermaker Anke Boerstra en vormgever Hetty van Bommel. Stella Den Haag heeft Convoi Exceptionnel uitgenodigd om minimaal twee coproducties bij hen te maken in de nieuwe kunstenplanperiode 2005/2008. In eerdere regies en teksten hebben zij laten zien dat hun werk past bij de opvattingen van Stella Den Haag. Vorig seizoen maakte Convoi Exceptionnel bij wijze van kennismaking met Stella Den Haag de korte voorstelling FLODDERTJE Revisited. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de huidige coproductie.

Deze nieuwe productie is een jeugdvoorstelling met volwassen elementen, die zowel in de thematiek als in de vormgeving en de humor verwerkt zijn. Zo zijn de figuren uit de fantasiewereld van Liz net een beetje vreemd en komen onverwacht uit de hoek. Ze gedragen zich amoreel of seksistisch en doen er alles aan om Liz te verleiden en mee te nemen naar haar volgende levensfase. Prikkelend en beangstigend tegelijkertijd. Voor kinderen, jongeren en hun ouders zal dit veel herkenbare, ontroerende en humoristische taferelen opleveren.

Pers:

DE ONEINDIGE VOORSTELLING
"De voorstelling combineert sfeer en magie met spannende levensvragen."
Volkskrant 2006, Bart Deuss

EEN BOA DIE EEN OLIFANT INSLIKT
"...in De oneindige voorstelling lopen realiteit en fantasie door elkaar en versterken ze elkaar.
Zoals een boa die een olifant inslikt....."

TheaterGuide.nl 2006, Eric Korsten

DE ONEINDIGE VOORSTELLING IS HELAAS EINDIG-OF TOCH NIET?
"...de voorstelling is beslist een aanrader, niet alleen voor kinderen van 9 tot 13 maar voor iedereen met nog een greintje verbeeldingskracht...."
TheaterCentraal.nl 2006, Moon Saris

STRIJD VAN SPROOKJESFIGUREN WOEDT IN MEISJESHOOFD
"...Vervreemdende muziek, geheimzinnige lichteffecten en slimme verschijn- en verdwijntrucs versterken de surrealistische sfeer....."
NRC Handelsblad 2006, Anneriek de Jong

Fotograaf: Michel Wielick