/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

IN DE NESTEN 2007

Stella Den Haag en het Residentie Orkest presenteren IN DE NESTEN, een muzikaal sprookje voor iedereen vanaf 6 jaar. Een bijzondere samensmelting van jeugdtheater en klassieke muziek op een voor iedereen toegankelijke wijze.

Het bijna voltallige Residentie Orkest, onder leiding van dirigent Jurjen Hempel, speelt 'De Schilderijententoonstelling' van de Russische componist Modest Moessorgski. Drie actrices van Stella Den Haag, zittend in drie grote nesten, vertellen ondertussen een ontroerend sprookje.

IN DE NESTEN is het verhaal van drie vogels, Rafie, Kraai en Mus. De vogels waren ooit prinsessen. Zij vertellen hoe en waarom ze in vogels zijn veranderd, hoe ze zijn betoverd, en wat er toen gebeurde. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, zo zeggen ze. Arme Mus, met Rafie en Kraai naast je moet je dan wel uit een heel goed nest komen…

IN DE NESTEN is de derde coproductie van jeugdtheatergezelschap Stella Den Haag en het eerbiedwaardige Residentie Orkest. Eerder werd samengewerkt in de producties VENETIË (2004) en IGOR (2006).

Fotograaf: Michel Wielick