/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

DE JONGE MATTHÄUS

Een muziektheatervoorstelling in coproductie van Stella Den Haag en het Residentie Orkest, waarin de Matthäus Passion is bewerkt tot een muziekstuk van een uur. Over passie, verraad en spijt. Te zien van 26 t/m 29 maart 2009 in het Nationale Toneel Gebouw in Den Haag.

Na de succesvolle coproductie IN DE NESTEN uit 2007 presenteren Het Residentie Orkest en Stella Den Haag in maart 2009 DE JONGE MATTHÄUS. Dit in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium in de grote zaal van het Nationale Toneel Gebouw.

Regisseur Hans van den Boom en dirigent Johannes Leertouwer brengen samen de Matthäus Passion terug tot een coupure van één uur, met daarin alle hoogtepunten van dit muzikale meesterwerk.

DE JONGE MATTHÄUS wordt uitgevoerd door 40 musici van Het Residentie Orkest, 4 solisten en een koor van 24 zangers van het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast vertellen 4 acteurs van Stella Den Haag een nieuwe interpretatie op het klassieke verhaal over het verraad van Judas, bewerkt door Hans van den Boom. DE JONGE MATTHÄUS past in de trend om de Matthäus Passion in een kleinere bezetting op te voeren.

Weet jij waar de gezegdes “Judas kus”, of “Ik was mijn handen in onschuld” vandaan komen? Deze stammen af van een verhaal uit het Nieuwe Testament, dat gaat over het verraad van Judas, een van de twaalf apostelen van Jezus. Hans van den Boom heeft zijn interpretatie op dit verhaal geschreven, maar dan door de ogen van Isabel, de dochter van Judas. Zij ziet hoe haar vader verraad pleegt op zijn meester, hier spijt van krijgt, alles wil terug draaien maar daarvoor te laat is en welke gevolgen dit verraad vervolgens met zich meebrengt. Naast Judas en Isabel spelen nog twee personages een belangrijke rol in DE JONGE MATTHÄUS: Geveltje, het vriendje van Isabel en Engel, de beschermengel van Judas.

Een voorstelling met alle hoogtepunten van Bachs meesterwerk, voor iedereen van 10 jaar en ouder!

Vormgeving: Studio Kluif