/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

DE JONGE MATTHÄUS

Een muziektheatervoorstelling in coproductie van Stella Den Haag en het Residentie Orkest, waarin de Matthäus Passion is bewerkt tot een muziekstuk van een uur. Te zien op 16 en 17 april 2011 in Theater aan het Spui in Den Haag.

Het Residentie Orkest en Stella Den Haag spelen nogmaals DE JONGE MATTHÄUS uit 2009. In deze reprise neemt Herman van de Wijdeven de rol over van Paul R. Kooij.

DE JONGE MATTHÄUS wordt uitgevoerd door musici van Het Residentie Orkest. Daarnaast vertellen 4 acteurs van Stella Den Haag een nieuwe interpretatie op het klassieke verhaal over het verraad van Judas, bewerkt door Hans van den Boom. DE JONGE MATTHÄUS past in de trend om de Matthäus Passion in een kleinere bezetting op te voeren.

Weet jij waar de gezegdes “Judas kus” of “Ik was mijn handen in onschuld” vandaan komen? Deze stammen af van een verhaal uit het Nieuwe Testament, dat gaat over het verraad van Judas, een van de twaalf apostelen van Jezus. Hans van den Boom heeft zijn interpretatie op dit verhaal geschreven, maar dan door de ogen van Isabel, de dochter van Judas. Zij ziet hoe haar vader verraad pleegt op zijn meester, hier spijt van krijgt, alles wil terug draaien maar daarvoor te laat is en welke gevolgen dit verraad vervolgens met zich meebrengt. Naast Judas en Isabel spelen nog twee personages een belangrijke rol in DE JONGE MATTHÄUS: Geveltje, het vriendje van Isabel en Engel, de beschermengel van Judas.

Een voorstelling met alle hoogtepunten van Bachs muzikale meesterwerk, voor iedereen van 10 jaar en ouder!

Vormgeving: Studio Kluif