/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

CARMEN

Een coproductie van Stella Den Haag en het Nationale Toneel. In deze muzikale belevenis over hartstocht, liefde en de dood gaan zang, tekst en theater feilloos in elkaar over.

Het mooie zigeunermeisje Carmen zingt en danst vrolijk door het leven, met een stroom van verliefde mannen achter zich aan. Maar ze peinst er niet over met één van hen te trouwen. Haar leven zal kort zijn, dus ze wil genieten. Even lijkt er toch een vonk over te springen tussen haar en de knappe Don José, maar ook bij hem zal zij niet blijven. Carmen moet verder, dóór met leven. Zij wil, ten koste van alles, zo vrij zijn als een vogel.

Stella Den Haag en het Nationale Toneel presenteren: CARMEN! Een unieke samenwerking van vier Haagse instellingen. Acteurs van het Nationale Toneel en Stella Den Haag, musici van het Koninklijk Conservatorium, zangers van De Nieuwe Opera Academie en de Koninklijke Schouwburg brengen een wervelende familievoorstelling. Geschikt voor iedereen van 9 jaar en ouder.

Hans van den Boom schreef en regisseerde in 1991 zijn eigen Carmen voor de jeugd, gebaseerd op de beroemde opera van Bizet. Hij won daarmee de prijs voor beste voorstelling op het Wereld Jeugdtheaterfestival in Lyon, Frankrijk.

Voor de versie die in seizoen 2008-2009 te bewonderen is - met o.a. Anniek Pheifer (als Carmen), Jeroen Spitzenberger, Floor van Berkestijn, Erna van den Berg en Antoinette Jelgersma - schrijft van den Boom een nieuwe tekst. Samen met Maureen Versprille maakt hij een eigenzinnige bewerking met twee nieuwe personages: Perdita, het lievelingszusje van Carmen, en Rosita, een oudere vrouw die niet kan praten en als een beschermengel aan de zijde van Carmen staat.

Onder leiding van dirigent Hans Leenders spelen musici van het Koninklijk Conservatorium de wereldberoemde composities van Bizet. Muziek die de ziel raakt. Soms onheilspellend, soms feestelijk, maar altijd ontroerend. Tenoren en sopranen van De Nieuwe Opera Academie zingen bekende liederen als: Parle-moi de ma mère, L’amour est un oiseau rebelle en Toreador en garde.

Fotograaf: Miloushka Bokma