/ / / / / / / / / / / /   HOME   /   OVER STELLA   /   ARCHIEF   /   NIEUWS   /   EDUCATIE   /   CONTACT   /  
Sluiten X

ARCHIEF / / / / / / / / / / /

Facebook Digg StumbleUpon TwitThis email Print

VUURVOGEL

VUURVOGEL is een avontuurlijk, muzikaal sprookje voor iedereen van 8 jaar en ouder, exclusief te zien op 18 november in de Dr. Anton Philipszaal Den Haag.

Een coproductie van Stella Den Haag en het Residentie Orkest.

meer

NIEMAND WEET, NIEMAND WEET...

Een spannend verhaal met een happy end, gebaseerd op Repelsteeltje: over opscheppers, verliefde prinsen en over een vriendschap die alles overwint. Voor iedereen van zes jaar en ouder!

meer

IN A FIX

A magical show featuring Mussorgsky’s famous and evocative music from ‘Pictures at an Exhibition’, for everyone aged six and up!

meer

BERNADETJE EN DE ZEVEN RIDDERS

Er is een klein meisje dat door ongelukkige omstandigheden thuis op reis moet om het laatste vuur van de wereld te gaan halen. Zij zoekt zeven dappere ridders die met haar meereizen.

meer

ZINDER FESTIVAL 2012

Het ZINDER festival 2012, EEN DUIK IN HET DIEPE is een verrassende reis langs de grenzen van de verbeelding. Van 2 t/m 20 mei 2012 in en om het gebouw van Stella Den Haag. Voor iedereen van 8 jaar én ouder!

meer

RUMPELSTILTSKIN

A scary story with a happy ending: about people who brag, princes who fall in love, and about a friendship that conquers everything. Performing 4th - 8th of January in New York and 8th and 9th of May in Edinburgh.

meer

VROEGER HAD JE OSSENGAL

Speciaal gemaakt voor de 15e editie het Krokusfestival in Hasselt. Een voorstelling die dicht op je huid komt. Voor iedereen van 12 jaar en ouder! Te zien op 18 februari 2012 in CC Hasselt.

meer

IN DE NESTEN

Een bevlogen voorstelling met de beroemde, beeldende muziek van Moessorgski’s ‘Schilderijententoonstelling’, voor iedereen van zes jaar en ouder! Te zien van 25 januari t/m 28 maart 2012 in Nederland en België.

meer

DE WITTE REUS

Een muzikale komedie voor kinderen, vol absurdistische fantasieën van een klein jongetje. Voor iedereen van 7 jaar en ouder! Te zien van 15 oktober 2011 t/m 28 januari 2012 in Nederland en België.

meer

ZINDER FESTIVAL 2011

Voor deze editie van het ZINDER Festival heeft Stella Den Haag een aantal beeldend kunstenaars, vormgevers en theatermakers gevraagd een symbiose aan te gaan met ZINDER. Welke spannende, gekke of vreemde creaties hier uit voortkomen is te beleven op 8, 15, 22 en 29 mei bij Stella Den Haag. Voor iedereen van acht jaar en ouder!

meer

DE JONGE MATTHÄUS

Een muziektheatervoorstelling in coproductie van Stella Den Haag en het Residentie Orkest, waarin de Matthäus Passion is bewerkt tot een muziekstuk van een uur, met alle hoogtepunten van Bachs muzikale meesterwerk! Over passie, verraad en spijt. Voor iedereen van 10 jaar en ouder. Te zien op 16 en 17 april 2011 in Theater aan het Spui in Den Haag.

meer

THICK SKINNED THINGS

An extraordinary story about a girl who is so shy she lives underground like a mole... A deeply moving production with an affecting musical background, about the feelings we have when everything seems to be going wrong.
On the 30th of March 2011 in Adelaide at Come Out Festival!

meer

VILE CHILD

An inspiring and heartbreaking music theatre production about the messiness of life... We follow the turbulent tale of Lieve, a barge master's daughter, who struggles to survive in a world that rages against her. From 26th until 29th of March 2011 in Adelaide at Come Out Festival!

meer

ZWART OP WIT

In een brief kun je al je geheimen schrijven, gebeurtenissen waar je je voor schaamt, gebeurtenissen die te pijnlijk zijn, dingen die niemand mag weten, iets met jongens? Een bijzondere muziektheatervoorstelling voor iedereen van negen jaar en ouder. Te zien op 23 maart 2011 tijdens het Tweetakt Festival in Utrecht!

meer

WERNER EET ZIJN SCHOEN OP

Een coproductie van Kopergietery en Stella Den Haag, waarin de grens tussen waarheid en fantasie soms nauwelijks zichtbaar is. Als uitgangspunt hiervoor nam Hans van den Berg de cartoons van Nickelodeon. Die zijn niet alleen ontzettend grappig, onderhuids tonen ze de hardheid van het leven. Voor iedereen van zes jaar en ouder! Te zien van 4 maart t/m 25 mei 2011 in Nederland.

meer

KIND NOCH KRAAI

KIND NOCH KRAAI is een kort Russisch sprookje over het meisje Petrovna dat het hart van haar grote liefde Pjotr Aleksandrovitsj dreigt kwijt te raken, door een gemene streek van haar tante Anna Pavlovski. In een poging het tij te keren verandert zij in een kraai. Een spannende voorstelling voor iedereen van 9 jaar en ouder!
Te zien van 14 jan t/m 11 feb 2011 in Nederland en België.

meer

KRASKRASI

Een humoristische muziektheatervoorstelling over een twaalfjarige jongen in Paramaribo, die zich staande probeert te houden tussen sterke vrouwen en huizen zonder vaders. Voor iedereen van 9 jaar en ouder! Te zien van 16 okt t/m 27 nov 2010 in Nederland en België.

meer

ONDER HET MELKWOUD

Hotel Witlox en Stella Den Haag presenteren ONDER HET MELKWOUD van Dylan Thomas, in de fenomenale vertaling van Hugo Claus. Dompel je onder in een muzikaal bad van taal, een visueel hoorspel dat streelt, golft en beukt als de branding in Llaregyb! Dylan Thomas onthulde in 1953 met zijn hoorspel Under Milk Wood een verborgen wereld die schuilging achter een idyllische façade.
Te zien van 10 t/m 15 augustus 2010 op Theaterfestival Boulevard.

meer

IN DE NESTEN 2010

Stella Den Haag en het Residentie Orkest presenteren een muzikaal sprookje. Drie vogels zitten ieder in hun eigen nest, hoog boven het orkest. Een raaf, een ekster en een mus. Ooit waren ze gewone mensenmeisjes, maar nu zijn ze alle drie veranderd in vogels. Een bijzondere samensmelting van jeugdtheater en klassieke muziek op een voor iedereen toegankelijke wijze, voor iedereen vanaf 6 jaar. Deze voorstelling uit 2007 was op 30 mei 2010 te zien in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag.

meer

ZINDER FESTIVAL 2010

Een festival voor iedereen vanaf 8 jaar in en om het gebouw van Stella Den Haag, waar jonge theatermakers en beeldende kunstenaars een reis creëren, waarin je zintuigen op verschillende manieren geprikkeld worden.
Te zien van 16 april t/m 6 mei 2010.

meer

SHAFFY VOOR KINDEREN

Een mooi verhaal en een swingend concert met ontroerende en weemoedige liederen van Ramses Shaffy, voor iedereen van negen jaar en ouder! Een voorstelling met de energie van een stad die nooit slaapt. Over de hartstochtelijke liefde tussen twee meeuwen, in een lente die voor sommige te laat kwam. Te zien van 22 jan t/m 18 april 2010 in Nederland en België.

meer

NIEMAND WEET, NIEMAND WEET... 2009

Een spannend verhaal met een happy end over opscheppers, verliefde prinsen en over een vriendschap die alles overwint. Een familievoorstelling met tekst van Hans van den Boom in regie van Erna van den Berg, voor iedereen van zes jaar en ouder!

meer

ALFA

HOTEL WITLOX & DRIEONS & STELLA DEN HAAG Een soldaat staat op wacht. De oorlog is net uitgebroken. Alles en iedereen om hem heen vliegt en raast en slaat op de vlucht. Een duet voor stem en vleugel, naar 'Het Boek Alfa' van Ivo Michiels. Te zien van 8 t/m 16 augustus 2009 om 17.00 en 20.00 uur op Theaterfestival Boulevard.

meer

DE JONGE MATTHÄUS

Een muziektheatervoorstelling in coproductie van Stella Den Haag en het Residentie Orkest, waarin de Matthäus Passion is bewerkt tot een muziekstuk van een uur. Over passie, verraad en spijt. Voor iedereen van 10 jaar en ouder!
Te zien van 26 t/m 29 maart 2009 in het Nationale Toneel Gebouw in Den Haag.

meer

CARMEN

Een coproductie van Stella Den Haag en het Nationale Toneel. In deze muzikale belevenis over hartstocht, liefde en de dood gaan zang, tekst en theater feilloos in elkaar over. Voor iedereen van 9 jaar en ouder! Te zien van 20 dec 2008 t/m 4 jan 2009 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

meer

GITANES

Een muziekvoorstelling over ontheemding, vervreemding, de romantiek van het zwerven en de eenzaamheid van de straat. GITANES neemt je mee naar de wereld van twee meeuwen die luisteren en kijken naar het leven van de mensen in de stad.
Te zien van 12 t/m 17 augustus 2008 op Festival Boulevard in Den Bosch.

meer

ZINDER FESTIVAL 2008

De derde editie van deze kunstverwensreis voor iedereen van 8 jaar en ouder. Op dit kleine festival in en om het gebouw van Stella Den Haag creëren jonge theatermakers en beeldende kunstenaars een reis waarin je zintuigen op verschillende manieren geprikkeld worden. Speelde van 20 april t/m 9 mei 2008.

meer

FLOPPERTJE

Stella Den Haag en Convoi Exceptionnel presenteren een onvoorspelbaar verhaal over een onhandig meisje. FLOPPERTJE gaat over het voortdurende gevecht van peuters en kleuters met de schijnbaar vanzelfsprekende dingen om hen heen. Een fysieke en dynamische belevenis voor kinderen vanaf 4 jaar, volwassenen en alles wat daartussen zit.
Te zien van januari t/m april 2008.

meer

IN DE NESTEN 2007

Stella Den Haag en het Residentie Orkest presenteren IN DE NESTEN, een muzikaal sprookje voor iedereen vanaf 6 jaar. Een bijzondere samensmelting van jeugdtheater en klassieke muziek. Op 15 en 16 november 2007 speelde IN DE NESTEN voor scholen. Op 18 november 2007 om 14.15 uur speelde een eenmalige, exclusieve vrije voorstelling in de Dr Anton Philipszaal aan het Haagse Spuiplein.

meer

VUIL KIND

Een muziektheatervoorstelling over een schipperskind dat zich met moeite staande houdt in haar stormende wereld, waarin niets is wat het lijkt. Te zien van 12 okt t/m 25 nov 2007. In 2008 speelde VUIL KIND op Tweetakt in Utrecht en volgde een reprise door Nederland en België. Voor iedereen vanaf 9 jaar.

meer

NO MILK TODAY

NO MILK TODAY vertelt het verhaal van Marcel die na de dood van zijn vader alleen en berooid overblijft. Marcel, een timide en verlegen jongen die nog nooit een meisje heeft gehad, zal zich nu alleen moeten redden. We volgen Marcel in zijn strijd om, ondanks zijn verlegenheid, het hart van het meisje te stelen. Te zien van mei t/m juli 2007 in theaters en op scholen in Paramaribo en in het binnenland van Suriname.

meer

ZINDER FESTIVAL 2007

Een ‘kunstverwenreis’ met korte theatervoorstellingen, kunst-, beeld- en geluidsinstallaties. Deze reis vindt plaats in het hele Stella gebouw, het vliegtuigtheater en het plein eromheen. Voor deze editie van ZINDER heeft Stella Den Haag zich laten inspireren door beelden, geluiden en het leven in de stad Den Haag. Te zien van 31 maart t/m 6 mei 2007.

meer

ODE TWEE

Dit concert voor een stille drummer is een muzikale ‘theaterexplosie’ voor iedereen vanaf 9 jaar. Deze nieuwe voorstelling van Stella Den Haag is het vervolg op de muziektheatervoorstelling ODE *15-82 (2004). Te zien van 6 okt 2006 t/m 27 jan 2007 in Nederland en België, waarna de laatste voorstellingen volgden op de festivals Tweetakt en Boulevard.

meer

IGOR

Een muziektheatervoorstelling als een sprookje, bijna als een opera zonder zang, geïnspireerd op het werk van Stravinsky en het soms barre Russische bestaan. Dromen, liefde, waandenkbeelden en geheimen. Vreemde mensen met dubbele bedoelingen. Een hond en een paard. Een aaneenschakeling van gebeurtenissen uit het verleden, die nu leiden tot gevolgen die niet te overzien zijn… dat is IGOR. Voor iedereen vanaf 10 jaar. Te zien van 24 maart t/m 16 april 2006 in Nederland en België.

meer

DE ONEINDIGE VOORSTELLING

Een voorstelling in coproductie van Stella Den Haag en Convoi Exceptionnel. Deze beeldende montagevoorstelling is geïnspireerd op o.a. de kinderboeken 'Het oneindige verhaal', 'Alice in Wonderland', 'Peter Pan' en diverse sprookjes. Een jeugdvoorstelling over volwassen worden zonder het contact met de kinderlijke fantasiewereld te verliezen. Voor iedereen vanaf 9 jaar. Te zien van 14 jan t/m 12 febr 2006, met een reprise in 2007.

meer

DE DIKKE HUID VAN DINGEN

Het verhaal van een meisje dat zich als een mol heeft ingegraven. Bij volle maan komt ze boven, zingt ze een liedje en geniet ze van de wind. Op een dag ziet iemand haar en zet haar leven even op zijn kop. Het verhaal sympathiseert met kinderen die denken dat in hun leven ook van alles misgaat en dat het allemaal niet zo lukt zoals ze soms zouden willen. Te zien in 2005, waarna een reprise volgde in 2007 op Festival Storm op komst in Turnhout (België).

meer

ZINDER FESTIVAL 2005

Een kunstverwenreis voor iedereen vanaf 8 jaar langs korte voorstellingen en zintuigprikkelende beeldende kunst.
Te zien van 14 oktober t/m 14 december 2005.

meer

VENETIË

Een spectaculaire muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar, geïnspireerd op De kleine kapitein van Paul Biegel. Tom logeert bij Paula, tenminste dat denken zijn ouders. Paula logeert bij Tom, tenminste dat denken haar ouders. In werkelijkheid zijn ze met een bootje de zee op gevaren. Zal het Tom en Paula lukken om de weg naar huis terug te vinden? Te zien van 9 t/m 17 april 2005 in Den Haag en Antwerpen.

meer

MARIE_L

Een mooie, ontroerende en humoristische voorstelling waarin Van den Boom thema’s als afscheid, overlijden en adolescentie niet uit de weg gaat. Met gebruik van film, muziek en luchtige passages componeert Van den Boom een verhaal dat voor vele interpretaties vatbaar is. Voor iedereen vanaf 10 jaar. Te zien van dec 2004 tot maart 2005. En van oktober t/m december 2005 in Nederland en België.

meer

KIND NOCH KRAAI

KIND NOCH KRAAI is een kort Russisch sprookje over het meisje Petrovna dat het hart van haar grote liefde Pjotr Aleksandrovitsj dreigt kwijt te raken, door een gemene streek van haar tante Anna Pavlovski. In een poging het tij te keren verandert zij in een kraai. Een spannende voorstelling voor iedereen van 9 jaar en ouder! Te zien in seizoen 2004-2005.

meer

MINUTEN

Een monoloog, bestaande uit een aantal 'hoofdstukken' die het thema tijd op een filosofische manier benaderen: de vluchtigheid, de subjectiviteit en het verlangen om de tijd te kunnen vatten en beheersen. Bart Visser ontwikkelde hiervoor een installatie met zes speakers die met behulp van een computer en een mengtafel reageren op de tekst en zinnen herhalen of uit elkaar halen. Voor iedereen van 10 jaar en ouder. Te zien in seizoen 2004 en 2005.

meer

FLOTSAM

Vier dagen lang film, muziek, discussie en uitwisseling. Verhalen uit een andere wereld, verhalen uit Europa. FLOTSAM is het nieuwe filmproject van Stella Den Haag en Allaboutus Filmfactory (Anna Spohr). Hoe zien Letse jongeren hun eigen land? En hoe zien zij Europa? Hoe zien Haagse jongeren Letland? Deze vragen worden beantwoord in korte films gemaakt door Letse en Haagse jongeren in Karosta, Letland. Te zien van juni 2004 t/m maart 2005 in Nederland en België.

meer

ODE *15-82

Concert voor een regenachtige dag. Toetsen, gitaren, violen, drums en vocalen. Kijken en luisteren naar verhalen over helden, over de verwarring van de liefde, het geheim van het heelal en de kracht van muziek. Een live concert voor koude dagen, om je oren en je hart te verwarmen. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Te zien van 10 januari t/m 4 april 2004 in theaters in Nederland en België. Daarna speelde ODE *15-82 in augustus 2005 op Theaterfestival De Boulevard en op Villanella in Antwerpen.

meer

ZEEDRIFT

Zeedrift: uit zee aangespoelde voorwerpen, strandgoederen, zwervend, verstoken, zonderling. Zeedrift is Haags, jong, oprecht en eigenzinnig. Acht levensverhalen, vier camera’s, een filmmaker en een editing computer. Acht weken lang. Te zien in 2003 in Den Haag. Een coproductie van AllAboutUs FilmFactory en Stella Den Haag.

meer

VLIEGEN

Hans van den Boom maakte VLIEGEN - een monoloog waarin een vrouw haar leven overdenkt - ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Theater aan het Spui in 2003. Naar aanleiding daarvan werd VLIEGEN gevraagd voor diverse theaters en festivals. Voor iedereen van 16 jaar en ouder. Te zien in 2003 en 2004.

meer

ZANDMANNEN

Zandmannen is een nieuw project van Stella Den Haag en jonge theatermakers. Zandmannen is een voorstelling over vriendschap en idealen, over twee vrienden in een huisje vol zand. Over Koene en IJsbrand. Koene bouwt met planken en lijm aan zijn droom. IJsbrand werkt aan een geheim experiment. Een geheim, verborgen in het zand. Een ding is belangrijk: het raam moet altijd dicht. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Te zien van 17 t/m 31 januari 2003 in het Stella Theater.

meer

OFFICE 2002 (BABY'S)

Hans van den Boom maakte in 2002 de voorstelling BABY'S als bijdrage aan OFFICE 2002. Het publiek zat buiten en volgde met koptelefoons de voorstellingen die zich binnen afspeelden. Stella Den Haag ontwikkelde hiervoor een mobiel locatietheater voor koptelefoon-voorstellingen op locatie. In 2003 en 2004 ging deze locatietheatervoorstelling in reprise, gespeeld door Harm van Geel, Vimala Nijenhuis en Ilse Warringa.

meer

PAARDENBROKKEN

Hoe kan moeder haar droomwens verwezenlijken zonder haar dochter tegen zich in het harnas te jagen? Hoever gaat ze in het nastreven van dat ideaal? En kan Liezel zich staande houden onder de druk die moeder op haar uitoefent? Een rauwe komedie over een moeder en haar dochter. Over mens en paard. En alles wat daartussen zit. Voor iedereen vanaf 9 jaar. Te zien van 5 t/m 28 april 2002. In reprise in april en mei 2003.

meer

HET JAAR VAN DE HAAS

We volgen enkele seizoenen uit het leven van Martha. Zij is haar moeder kwijt en is boos op de hele wereld. Iedere nacht krijgt ze bezoek van een haas met een grote pan soep. Met hem probeert zij de geschiedenis te ontrafelen. Te zien van 18 okt 2002 t/m 8 feb 2003, waarna een reprise volgde door Nederland, België en Italië. L'ANNÉE DU LIÈVRE - de Franse vertaling van Rob Scholten - was o.a. te zien in Montréal en Marseille.

meer

LIJMHUIS

Een voorstelling over het thema dat mensen hun leven wel in eigen hand willen nemen, maar worden tegengehouden door de veiligheid van de situatie waar ze in verkeren, hoe benauwend deze ook is. LIJMHUIS is de tweede voorstelling van Hans van den Boom voor een jongeren- en volwassenen publiek: voor iedereen vanaf 16 jaar. Te zien van 12 oktober t/m 10 november 2001 in Nederland en België.

meer

JORIS EN DE DRAAK

Een lichtvoetig en grappig toneelstuk, waarin al snel de verhaallijn ontspoort omdat niet alles loopt zoals in sprookjes gebruikelijk is. Eigentijdse elementen en problemen maken het leven van koninginnen en prinsessen er niet gemakkelijker op. In 2002 ging JORIS EN DE DRAAK in première en in 2003 in reprise. Naast de Nederlandse tournee speelde JORIS EN DE DRAAK o.a. in Lissabon en Madrid. Voor iedereen vanaf 8 jaar.

meer

BIANCA EN DE JAGER

Het is het achttiende verjaardagsfeest van Bianca van Haversloot. Als Bianca goed om haar heen kijkt wordt het haar duidelijk dat zij Sneeuwwitje moet worden. Het meisje dat tegen wil en dank haar heil zoekt bij een paar kabouters... Na de première in 2000 werd er in 2001 nog twee keer gespeeld tijdens het Tweetakt Festival in Antwerpen. In seizoen 2001-2002 ging deze voorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar in reprise in Nederland en België.

meer

DIFFERENT

Een concert van acht klassiek geschoolde slagwerkers, geïnspireerd door de ervaringen die zij op deden tijdens hun reis naar Mozambique, waar zij lessen volgden bij meester timbilaspeler Venancio Mbande. De timbila is een grondxylofoon die voorkomt in Chopiland, Mozambique. Voor iedereen van 8 jaar en ouder. Te zien in seizoen 2000-2001.

meer

NO MILK TODAY

NO MILK TODAY vertelt het verhaal van Gijsbert die na de dood van zijn vader alleen en berooid overblijft. Gijsbert, een timide en verlegen jongen die nog nooit een meisje heeft gehad, zal zich nu alleen moeten redden. Te zien van 2000 t/m 2002.

meer

HOOP EN GLORIE OP DE DAG VAN DE HEILIGE DRIE-EENHEID

Een genadeloos portret van een moeder en zoon verwikkeld in een strijd op leven en dood. Voor iedereen van 16 jaar en ouder. Te zien in 1999 en 2000.

meer

OVER TWEE OUDE VROUWTJES

Naar het verhaal 'Twee oude vrouwtjes' van Toon Tellegen. Deze voorstelling was van 15 maart tot en met 2 april 1999 te zien in het kader van 'Een dag bij Stella Den Haag', een project voor de Haagse basisschooljeugd.

meer

MOKSI

Een concert voor een hoboïste, een pianiste en een rapper/breakdancer. Voor iedereen van 7 jaar en ouder. Dit concert is van november 1998 tot en met februari 1999 gespeeld als onderdeel van 'Een dag bij Stella Den Haag', een project voor de Haagse basisschooljeugd.

meer

GEITENJONG

GEITENJONG is een voorstelling waarin sprookjes worden hergebruikt en waarin de spanning ongewoon oploopt. Een toneelstuk voor iedereen vanaf negen jaar. Te zien in 1998 t/m 2001. In 1998 ontving GEITENJONG een nominatie voor de Hans Snoekprijs.

meer

ROVERS 2

ROVERS 2 vormde de basis van een heel nieuw project voor basisschool leerlingen: 'de Verovering'. Een project waarbij leerlingen de hele dag bij ons te gast zijn. Een dag vol activiteiten en onverwachte gebeurtenissen. Voor iedereen van 9 jaar en ouder. Speelde in 1998.

meer

OTHELLO

Het verhaal van de Moorse edelman Othello, generaal van de republiek Venetië, en zijn geliefde vrouw Desdemona. Een bittere liefdesgeschiedenis met een catastrofale afloop. Alize Zandwijk ontving de Prosceniumprijs voor haar regies van VRIJDAG en OTHELLO, 1997. Voor iedereen van 16 jaar en ouder. Speelde in 1997.

meer

TOM

Voor iedereen van 8 jaar en ouder. Speelde in 1997 en 1998.

meer

SLAGWERK

Anumadutchi bestaat uit tien klassiek geschoolde slagwerkers. Onder eindregie van Hans van den Boom spelen zij SLAGWERK, een concert met een spectaculaire combinatie van Afrikaanse en hedendaagse Westerse slagwerkmuziek. Voor iedereen vanaf 7 jaar oud.

meer

VRIJDAG

In VRIJDAG toont Alize Zandwijk de woede, de verwarring en de strijd van een man die zijn vrouw weer onder ogen komt en probeert met zichzelf in het reine te komen. In 1997 ontving Herman Gilles de Louis d'Or voor zijn rol in VRIJDAG. In datzelfde jaar ontving Alize Zandwijk voor haar regies van VRIJDAG en OTHELLO de Prosceniumprijs.

meer

LANGE DAGREIS NAAR DE NACHT

Een ontluisterend portret van een familie die getergd tot op het bot deze dag de onderlinge rekening gepresenteerd krijgt van jarenlange haat en liefde, schuld en onschuld, goed willen maar kwaad doen. Voor iedereen vanaf 16 jaar oud. Te zien in seizoen 1995-1996.

meer

VENETIË

VENETIË is het tweede deel van de televisietrilogie en het vervolg op STORM. Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar. In 1996 won VENETIË de Normaal Signaal Prijs (België) en samen met STORM de Z'Bing d'Or (Montréal, Canada) voor de beste voorstelling. Te zien van 1995 t/m 1999.

meer

REVOLVERHELDEN

In REVOLVERHELDEN volgen we de mens van zijn wieg tot aan het graf. Een stripboek-achtige voorstelling met echte schietpistolen, over helden die misschien geen helden zijn, maar waar we toch zo graag in geloven. Voor iedereen vanaf 7 jaar.

meer

EEN MAAND OP HET LAND

Een bewerking van 'Een maand op het land' (1850) van Ivan Toergenjev, in de vertaling van Karel van het Reve. De situatie wordt pijnlijk als Natalja verliefd wordt op Beljajew, de onderwijzer van haar zoon. Als ook haar pleegdochter Wera valt voor de charmes van Beljajew, breekt er een strijd los vol jaloezie, onverdraagzaamheid en gevangenschap. Voor iedereen vanaf 16 jaar oud. Speelde in 1995.

meer

ROVERS

Hans van den Boom schreef en regisseerde de voorstelling ROVERS, met o.a. Jacob Derwig en Paul R. Kooij, geïnspireerd door 'Ronja de Roversdochter' van Astrid Lindgren. In 1998 bewerkte hij zijn tekst en presenteerde met een volledig nieuwe cast: ROVERS 2. Voor iedereen vanaf 9 jaar oud. Speelde in 1994 en 1995.

meer

STORM

Twee acteurs en een televisie in een avontuurlijke voorstelling die de kijker meeneemt in een fantasie die vele malen groter is dan het kleine televisiebeeld. Muziektheater voor iedereen vanaf 6 jaar. In 1996 won STORM samen met VENETIË de Z'Bing d'Or in Montréal, Canada voor de beste voorstelling. En in 1996 werd STORM genomineerd voor de 'Masque de la production étrangère de l'annee' in Montréal, Canada: de prijs voor de beste buitenlandse voorstelling.

meer

KOT

Een verhaal over een aantal Vlaamse seizoenarbeiders in de suikerfabriek te Verrières, Noord Frankrijk. Alize Zandwijk maakte voor deze voorstelling een bewerking van het inmiddels klassiek geworden toneelstuk 'Suiker' van Hugo Claus. Voor iedereen vanaf 16 jaar. Speelde in 1994. KOT ontving een Nominatie voor de Theaterafficheprijs van het Theaterinstituut Nederland in 1994.

meer

MAX EN EVELIEN

Het jarenlange contact van Hans van den Boom en Cees Debets met straattheatermaakster Pinie Treffers leidde tot dit project. In MAX EN EVELIEN komt letterlijk alles uit de lucht vallen! De alledaagse gebeurtenissen krijgen plotseling een onverwachte wending. Een afwisselende voorstelling vol dans, zang en toneelstukjes. Voor iedereen vanaf 7 jaar. Speelde in 1994.

meer

BRASSO

Hans van den Boom schreef een verhaal dat duidelijk geïnspireerd was op Shakespeare´s theaterteksten King Lear en De Getemde Feeks. Dit resulteerde in een sobere voorstelling met minimale, maar uiterst zorgvuldig gezongen composities. Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar. Speelde in 1993 en 1994.

meer

DON QUIJOTE

DON QUIJOTE is geïnspireerd door het gelijknamige werk van Miguel de Cervantes. Een fantasierijke, brutale en ontroerende voorstelling die met veel succes voor jong en oud is opgevoerd. Voor iedereen vanaf 8 jaar. In 1993 won DON QUIJOTE de Signaal Prijs voor de beste jeugdtheatervoorstelling in België. Speelde in 1993 en 1994.

meer

SPINNEN

In het kader van Antwerpen Culturele Hoofdstad 1993, kreeg Stella Den Haag het verzoek een voorstelling te maken voor kinderen vanaf vier jaar. Uitgangspunt voor deze voorstelling vormde de aangeboden locatie, de prachtige Marmerenzaal van de dierentuin in Antwerpen. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Speelde in 1993.

meer

GIRAF

Een muziektheatervoorstelling waarin het jarenlange onderzoek van Hans van den Boom naar de mogelijkheden van schimmenspel op toneel weer een plaats veroverde. Een tekst van Hans van den Boom en met composities van Wiebe Gotink en Wim Selles. Voor iedereen vanaf negen jaar. Speelde in 1993.

meer

DE BRUILOFT

Met vijf acteurs/actrices werkte Ine te Rietstap aan DE BRUILOFT gebaseerd op The Member of the Wedding van Carson McCullers. De regisseuse wilde op basis van dit realistische verhaal een abstracte voorstelling maken, waarbij de gevoelswereld van de hoofdpersoon Frankie centraal zou staan. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Speelde in 1992.

meer

SEPPAN

In deze muziektheatervoorstelling, waar muziek, beeld en taal een belangrijke rol spelen, wordt het portret opgeroepen van de kinderen en de ouderen in het dorp Seppan. Op 14 mei 1992 ontving SEPPAN een nominatie voor de Hans Snoekprijs 1992. Een theatervoorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar. Speelde in 1991 en 1992.

meer

VAN ONDER UIT DE ZAK

Na een samenwerking binnen De Blauwe Zebra verzocht Hans van den Boom de choreograaf Rini Kersten bij Stella Den Haag een voorstelling te maken. VAN ONDER UIT DE ZAK is een voorstelling waar flamencodans het uitgangspunt is. Op 22 september 1991 won VAN ONDER UIT DE ZAK de Hans Snoek Prijs. Speelde in 1991.

meer

CARMEN

Over de noodlottige liefde tussen Don José en Carmen. Een coproductie TJA / RITEJ. Hans van den Boom gebruikte de muziek en het libretto van de wereldberoemde opera als uitgangspunt voor deze voorstelling. Voor iedereen vanaf 9 jaar. In mei 1991 won Carmen de prijs voor de beste voorstelling op het Wereld Jeugdtheaterfestival in Lyon, Frankrijk. Speelde in 1991.

meer

ANTIGONE

De klassieke tragedie van Sophocles vormt het uitgangspunt van deze voorstelling. Antigone die het verbod van Koning Creon negeert en toch het lijk van haar broer gaat begraven, is de aanzet tot dit verhaal. Een verhaal vol halsstarrigheid, dwingelandij, opportunisme, laffe verliefdheid, jaloezie en noodlot. Voor iedereen vanaf 15 jaar. Speelde in 1990.

meer